WEGENBOUWERS Landelijk

BEDRIJVEN Flevoland

  

Deze mooie GINAF X5450-S is van Westdijk Transport uit Alphen a/d Rijn (ZH), en die heeft er wel een paar. Deze auto fotografeerde ik met de hulp van de chauffeur vlak bij onze nationale luchthaven.

 

 

 


 

Deels omdat GINAF geen 10x8'en meer bouwt in 2017 heeft Westdijk gekozen om ter verfrissing van het wagenpark twee 50tons MAN 10x8 WideSpread te kopen. Deze auto is op de kop af de 100ste MAN 10x8 met Euro6 motor die Wierda Voertuig Techniek

 

 


 

De andere van de twee 10x8 MAN kippers van Westdijk. De auto's zijn identiek opgebouwd met een ongeïsoleerde HYVA-kipper.

 


 

Een iets oudere X5450-S van Westdijk, deze auto uit 2007. De HYVA kipper op deze auto heeft nog geen asfaltsnip, waar de latere auto's bij Westdijk dit wel hebben.

 


 

Een iets ouder broertje van de bovenstaande auto.

 


 

 


 

 


 

 


 

Deze auto is tegenwoordig ook van Westdijk Transport. Westdijk heeft begin 2013 namelijk een groot deel van de kippers van Romers Transport uit Rozenburg (ZH) overgenomen, deze GINAF X5450-B is daar één van, nog steeds in de kleuren van Romers/KWS.

 


 

 

 


 

 


 

Een van twee Terberg FM2850-T's bij Westdijk, de eerste was op het moment van fotograferen al ingeruild. Deze FM2850 is bijzonder omdat hij op grote wielen staat, iets wat maar weinig eigenaren hebben gedaan.

 

 


 

Deze bandlosser Scania 10x4 is van Westdijk, maar is zijn carrière begonnen bij Romers uit Rozenburg (ZH). De bandlosser is een TrailKing uit de Verenigde Staten, maar door Vossebelt geassembleerd. De bandlosser is achteraf ook nog van kleppen voorzien (voorheen zijl).

 


 

Nog een oude van Romers, deze Scania G400 10x4 met Ruizeveld kipper.

 


 

 


 

 

 

 


 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.