Een Terberg FM2000-T van A. den Breejen uit Cruquius (NH) aan het werk in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

 

Dit is waar een 8x8 zoals deze FM2000 voor gemaakt is, diepe sporen trekkend door een dikke laag klei rijden met 25ton lading in de kipper.

 


 

Dit "Spookje" is de tweelingbroer van de auto hierboven. Net als zijn broertje FM2000 heeft deze auto een hoge kipper gemaakt bij ATM. 

 

 


 

Een maatje groter, deze MAN TGA 10x8 van A. den Breejen. Net als de Terbergen heeft de MAN een ATM kipper.

 


 

Een Volvo FM 10x4 met ATM kipper van Den Breejen.

 


 

Een Volvo FM 10x4 met ATM kipper van Den Breejen.

 

 


 

Deze auto was in 2014 een primeur: de allereerste (MAN) 10x8 in Euro6 uitvoering, gebouwd door Wierda Voertuigtechniek in Joure. Eigenaar Den Breejen uit Cruquius heeft hem in de kleuren en in samenspraak met Recycling en Overslag Schiedam (ROS) gekocht. De auto is anderhalf jaar na de ingebruikname nog steeds een unicum: omdat tijdens de bouw van deze auto er nog geen in twee delen gesplitste Euro6 demper beschikbaar was, heeft deze 10x8 als enige van de door WVT gebouwde Euro6 10x8'en (met uitzondering van de unieke Pouw 10x8) een ongedeelde demper. Het nadeel hiervan is dat deze demper veel ruimte inneemt en daardoor het chassis langer is uitgevallen dan bij de latere Euro6 10x8;en die wel een gedeelde demper hebben.

 

 

 


 

De voorganger van de MAN bij Den Breejen/ROS is deze Terberg FM2000-T uit 2008.

 

 

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.