Eigendom van BUKO uit Beverwijk, maar voornamelijk actief in het Noordoosten van Nederland (gestationeerd in Friesland) is deze Terberg FM2000-T.

 


 

Deze GINAF X4446-TS is lange tijd de enige GINAF in de inventaris van Buko geweest. De auto is een overblijfsel van de overname van de firma Van Drooge en heeft tot het einde (2018) in de Van Drooge kleuren gereden.

 


 

Sinds maart 2014 heeft Buko deze MAN TGS 10x4 Euro 6 in dienst, een van de eerste Euro 6 vijfassers in Nederland.

 

De 10x4'en Euro 6 worden allemaal met een kipper van HYVA voorzien, niet allemaal van hetzelfde ontwerp echter. Een aantal gaat rijden op eigen terreinen (o.a. AEB in Amsterdam) waar een overmaatse kipper wordt gebruikt.

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Deze zeer korte MAN TGS 10x4 is in 2016 bij BUKO, welliswaar in KWS kleuren, aan het werk gekomen. Deze 47tons auto rijdt met een door Jansen Hydrauliek afgebouwde aluminium Kempf kipper.

 

 


 

Nog een Terberg FM2000-T van Buko.

 


 

...en zo hebben ze er nog wel een paar meer in Beverwijk!

 


 

Een Terberg FM2000-T FM3 van BUKO Beverwijk, in de kleuren van de KWS. Deze Terberg is in 2012 nieuw bij BUKO gekomen als onderdeel van een bestelling van 6 gloednieuwe Terbergs, waarvan 4 dit model FM2000-T betrof. De auto staat hier met een volle bak dampend asfalt bij de Asfalt Productie Amsterdam aan de Aziëhavenweg.

 

 


 

Een generatie ouder is deze FM2000-T FM2 uit 2007 van BUKO, ook in KWS-kleuren, die hier net onder de asfaltmolen wegrijdt. Net als de auto hierboven heeft de overdruk installatie op de cabine een mooi rood-wit geblokte patroontje voor het gebruik van de auto op vliegvelden.

 


 

Dezelfde generatie cabine (FM2), maar nog een tikkie ouder. Deze FM2000-T van 2005 is bij het maken van deze foto's al geen eigendom meer van BUKO, maar wordt tijdelijk gebruikt door Kelder Transport uit Ane/Gramsbergen (Ov) als vervanging van hun eigen FM2000-WDG die op de TKD 2012 rondrijdt.

 

 


 

Naast een hoop 8x8 Terbergen rijdt Buko ook met een vloot vijfassers, een stel iets oudere MAN TGA 10x8'en, zoals deze uit 2008, en nog een aantal TGS'en, zowel 10x4 als 10x8.

 

 


 

 


 

Hier een nieuwere MAN TGS 10x8 van Buko, bouwjaar 2009. Let op de lage zijstukken van de kleppen om gewicht te besparen (?).

 


 

 


 

Een MAN TGS 8x8 WSG van Buko. Deze 8x8 is bij overname van Van Drooge Transport bij de BUKO-vloot gekomen en rijdt nog steeds in Van Drooge kleuren.

 


 

In het Euro6 tijdperk waar Terberg als merk niet meer bestaat helaas heeft Buko een groot deel van zijn grote 8x8 Terberg vloot vervangen door deze starre MAN TGS 10x8'en. Alle Euro6 10x8'en staan op kleine wielen en het overgrote deel is uitgerust met ongeïsoleerde HYVA-kippers.

 


 

 


 

Een paar van de Euro6 MAN TGS 10x8'en is voorzien van dit type aluminium kipper van Kempf die door het Brabantse Jansen Hydrauliek is opgebouwd.

 


 

 

 


 

 

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.