Een voor de firma Eiland uit Heerde (Gld) rijdende primeur (2017): de eerste MAN TGS 8x2 met WideSpread gestuurde achteras die de auto een totaal wettelijk GVW van 41,5ton geeft. De auto is bij Wierda Voertuig Techniek in Joure naar WideSpread omgebouwd waarbij de achterste, luchtgeveerde as van de 8x2 naar 1,80m geplaatst is. De auto is de eerste die zodanig door WVT is omgebouwd. Eiland gebruikt de auto als trekauto voor een dieplader met een asfalteermachine van wegenbouwfirma Schagen. De 8x2 is opgebouwd met een geïsoleerde kipper van Vossebelt die van allerlei interessante opties is voorzien zoals een gedeelde asfaltsnip, een hydraulisch neerklapbaar achterbord waarmee ook machines in de kipper gereden kunnen worden. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De eerste Euro 6 MAN TGS 10x4 WideSpread is voor Eiland uit Heerde (Gld), een strakke auto met luchtgeveerde voorloopas en met een afzetsysteem waarbij de Vossebelt kipper kan worden ingewisseld voor een betonmixer.

 

 

 


 

Vers uit het ei: deze MAN TGS 8x6 containerauto van F. Eiland uit Heerde (Gld), hier te zien op de "MAN Construction Days 2014" in Harderwijk.

 

 


 

Terberg FM1350-WDGL van F. Eiland uit Heerde (Gld) aan het werk in Zwolle.

 

 

 


 

Naast de Beer uit Benschop rijdt er bij F. Eiland voornamelijk Veenendaalse trots rond, waaronder deze GINAF X3335-S met BCK kipper en kraan.

 


 

 


 

Een bijzonder type GINAF is deze GINAF X3232-S die Eiland speciaal heeft laten bouwen. Kort, klein, relatief licht. Voorzien van kraan en containersyteem kan deze auto, in de kleuren van Schagen, flexibel ingezet worden.

 

 


 

Een wat oudere auto is deze GINAF M3335-S containerauto, hier met een afzetbare BCK kipper.

 

 


 

In de kleuren van wegenbouwer Schagen, maar eigendom van F. Eiland uit Heerde (Gld) staat deze GINAF X4243-TS met een lading asfalt te wachten bij wegwerkzaamheden aan de Meppelerstraatweg in Zwolle (Ov).

 

 

 


 

De nieuwste van in totaal 3 GINAF X4243-TS bij F. Eiland, is deze in de eigen kleuren gespoten auto, die net als de andere X4243'en van een afzetsysteem is voorzien.

 


 

Een ander type 8x4 in gebruik bij Eiland is de GINAF X4241-S, waarvan Eiland er meerdere heeft. Deze specifieke auto is er een met een containersysteem waarbij de BCK kipper ook wel voor een betonmixer wordt ingewisseld.

 

 


 

Deze GINAF X4241-S van Eiland is een vaste kipper, waarvan het chassis extra kort is gehouden om er zodoende een dieplader achter te kunnen hangen en de wettelijk toegestane maximale lengte niet te overschrijden.

 


 

Tussen alle GINAF's is deze 8x4 DAF CF een redelijk standaard auto....

 


 

Deze 8x6 GINAF X4343-LS van F. Eiland is één van twee van dit type bij de firma.

 

Hier dezelfde auto die staat te wachten op een vroege zaterdagochtend bij de asfaltcentrale van Schagen in Hasselt (Ov). De auto is voorzien van een afzetkipper, zodat de GINAF ook regelmatig met een betonmixer kan worden ingezet.

 

 


 

Dit is de tweede, en nieuwere, van de 2 X4343-LS'en bij Eiland. In tegenstelling tot de andere auto heeft deze auto een vaste, door BCK gebouwde kipper.

 


 

Voor het betere zandwerk heeft F. Eiland deze GINAF X4446-TS 8x8 met BCK kipper.

 


 

Een GINAF X5250-TS van F. Eiland uit Heerde (Gld), onder de asfaltfrees op de weg tussen Dalfsen en Vilsteren (Ov).

 

 

 


 

Een tweede X5250-TS van F. Eiland. Deze auto is iets ouder (2005).

 

 

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.