Gebr. Greving uit de Groningen (stad) rijdt sinds de zomer van 2020 met deze Mercedes-Benz Arocs 8x8 WideSpread. De ombouw naar 46-tons WideSpread configuratie is gedaan bij Veldhuizen Wagenbouw en de geïsoleerde kipperopbouw is gedaan bij Vossebelt.

 

 

 

 

 


 

Dit zijn twee van de drie volledig aangedreven kippers van Gebroeders Greving (stand 2013), een MAN TGS 8x8 Widespread uit 2010 en een Terberg FL1350-WDG uit 1996. Verder reed er op dat moment nog een IVECO Trakker 8x8 WSG bij de firma.

 

 

Dit is de afdeling kieptrailer bij Gebr. Greving. 4x DAF XF, een MAN TGX en een Mercedes Actros. De nieuwe DAF XF Euro 6 heeft er op de foto geen kipper achter hangen.

 


 

De Terberg FL1350-WDG van Gebroeders Greving uit Groningen. Deze auto is de aanstichter van de hobby die ik nu met veel plezier uitoefen. Een onschuldig bezoekje aan het bedrijf dat ca. 5 min fietsen van mijn ouderlijk huis ligt, op zoek naar een FTF, zorgde ervoor dat ik gefascineerd raakte door de Terberg die er op dat moment wel stond (de FTF was aan het werk) en een interesse was geboren....

 

 

Dezelfde FL1350 van Greving aan het werk. We zien de auto op het terrein van Van der Wiel in de stad Groningen, wachtend op een lading zand in november 2006.

 

 

 


 

Deze Terberg FL2000-WDG van Greving fotografeerde ik bij een puinrecycling gebedrijf in de stad Groningen.

 

 

 


 

De Terberg FL2000 is de deur uit, maar daarvoor in de plaats is deze Iveco Trakker 8x8 kipper met BCK kipperopbouw gekomen. De auto beschikt over een widespread en gestuurde achteras.

 

Hier zien we de Greving Iveco in actie op het terrein van Gruno-Recycling in Groningen.

 

 

 

 


 

In 2010 heeft Gebr. Grevining uit Groningen deze auto in gebruik genomen, een MAN TGS 8x8, die door Wierda Voertuig Techniek in Joure (Fr) van een widespread- en gestuurde achteras is voorzien. De auto heeft een kipper van Kooiker uit Staphorst.

 

 

 


 

 


 

="images/daf/DAF_XF_105_Greving_2_01.jpg" alt="" border="0" />

 

 


 

 


 

 


 

 

 


 

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.