Eén van twee MAN TGS 6x4 trekkers met zwaar uitgevoerde kiepertrailers die rijden bij de zandwinlocatie "De Waalsprong" van de MSB Grind en Zand bij Lent (Gld). Een groot deel (80%) van het zand dat in Lent wordt gewonnen, wordt per schip afgevoerd en om het zand van de winlocatie naar het schip te krijgen is er tussen winlocatie en laadsteiger een kilometer betonpad aangelegd waar deze zwaargewichten overheen rijden met de vele tonnen zand die elke dag worden afgevoerd. We zien hier een van de TGS'en achteruit de laadsteiger oprijden om vervolgens de ongeveer 70 ton zand in een schip te lossen.

 

Hier zien we de "BZ-SH-14" met een kieptrailer van BECO, voornamelijk bekend van de landbouw/grondverzet kippers bedoeld om te worden getrokken door een landbouwtrekker. Deze speciale kieptrailers zijn van BECO, maar naderhand nog weer omgebouwd voor Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan. Hier wordt de "14" door een kraan deels geladen waarna.... 

 

....de auto onder de laadtrechter wordt "afgevuld", nadat de eerste ca 75% van de lading met een kraan is opgeladen.

 

Elke rit wordt de auto gewogen op de weegbrug en rijdt hij richting het schip. Ongeveer 90 ton totaal inclusief voertuig.

 

 

Keren en de laadsteiger op.

 

En na het lossen leeg weer terug voor de volgende vracht.

 

 

 


 

Deze MAN TGS 6x4 is de tweede monsterkipper die bij de locatie in Lent rijdt. De auto, inclusief trailer, was in eerste instantie identiek aan de andere trekker-trailer combinatie. Nu echter (in 2015) is de kieptrailer van de BZ-SH-15 echter vervangen door een nog grotere, in Egypte gefabriceerde ABAZA Langendorf drieasser. Het totaalgewicht van deze combinatie gaat vaak over de 100ton.

 

Op zijn beurt aan het wachten bij de kraan....

 

....halfvol richting de laadtrechter....

 

 

...en vol over de weegbrug en naar het schip.

 

 

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.