Deze bijna nieuwe Volvo FMX 10x4 WideSpread is er een van Van Bentum Recycling uit Rotterdam. De firma heeft in 2015 maar liefst 10 van deze auto's in gebruik genomen, allemaal identiek opgebouwd met kipper van Ruizeveld en een door Terberg Techniek aangepast chassis (5e as en WideSpread).

 


 

 


 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Van Bentum Recycling uit Utrecht / Rotterdam is de eigenaar van deze Terberg FM2850-T, die na 10 jaar nog steeds trouw dienst doet. De auto is overgenomen van BUKO, Beverwijk (NH).

 


 

Deze eerste generatie Terberg FM2850-T rijdt zonder Terberg-grille en zal daarom door de leek (niet dat die hier kijken) als een Volvo herkent worden. Deze auto is ook overgenomen van BUKO, Beverwijk (NH).

 


 

Schafttijd: de BL-XR-08 van Van Bentum staat te wachten totdat de chauffeur de boterham weer binnen heeft...

 

 


 

Uit het door Van Bentum overgenomen wagenpark van De Graaff uit Nieuwerkerk (ZH) stammen onder andere nog 3 in dienst zijnde Mercedes-Benz Actros 10x8'en, waarvan dit de nieuwste is.

 

 

Whoppa! Gooi hem maar vol. Een dikke CAT 988H gooit in twee "bakjes" een kuubje of 25 aan grind in de HYVA kipper van de Actros.

 


 

Deze MP1 Actros 10x8 van Van Bentum (ook ex-De Graaff) zal ondertussen één van de weinig nog rijdende 10x8 Actrossen van de eerste generatie zijn. Deze auto uit 2003 heeft ook nog een max wettelijk gewicht van 47ton, waarbij auto's van een jaar nieuwer 50ton mochten hebben.

 


 

Hier de derde Actros-overlever van De Graaff, nu van Van Bentum Recycling. Deze MP1 Actros 10x8 is ondertussen voorzien van goedkopere kleinere wielen wat de auto een heel ander uiterlijk geeft.

 


 

Niet nieuw, maar wel imposant zijn deze GINAF M5450-S die door Van Bentum van De Graaff uit Nieuwerkerk (ZH) zijn overgenomen. We zien een van de M5450-S'en op het terrein van Van Bentum in Rotterdam bezig met het lossen van een schip met grind t.b.v. Asfalt Productie Rotterdam Rijnmond.

 

 

 


 

Nog een ex-De Graaff GINAF M5450-S, met op de achtergrond de immense hal/overkapping op het terrein van Van Bentum in de Rotterdamse haven.

 


 

Deze GINAF X5450-S is een ooit geweest van De Graaff uit Nieuwerkerk (ZH), nu overgenomen (de auto) door Van Bentum Recycling. De auto heeft nog steeds de originele kleuren van De Graaff, zonder de opschriften.

 


 

Het broertje van de BL-RH-24, deze BL-RH-27 staat hier te wachten op het terrein van Van Bentum aan de Vondelingenplaat in de Rotterdamse haven, met op de achtergrond die gigantische overkapping van de puinbreker.

 

 


 

 


 

Ano 2012 niet meer in Nederland, maar in 2006 nog volop in actie, de FM2850-WDG's van Van Bentum.

 

 


 

In 2006 bij Van Bentum in Utrecht gefotografeerd, deze FM2850-T die ano 2012 reeds uit de boeken van de RDW is geschrapt.

 

 


 

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.