RENAULT

WEGENBOUWERS Landelijk

Deze voor Volvo Nederland gebouwde Demo Volvo FMX 8x6 WideSpread rijdt sinds 2016 op de Nederlandse wegen. De auto is bij Ruizeveld van een ongeïsoleerde kipper voorzien. Bij Terberg-Techniek is de laatste as WideSpread en Gestuurd gemaakt.

 

 

 

 


 

Deze Volvo FMX 8x6 WideSpread Tridem is van Leenaerts uit het Limburgse Born. Het grote verschil met de Volvo-Demo is de asplaatsing; de Tridem FMX 8x6 wordt gebouwd met als basis een FMX 6x6 die vervolgens door Terberg-Techniek wordt aangepast door bijplaatsing van een hefbare 2e, niet aangedreven as en stuurbaar en WideSpread maken van de 4e as. Twee van deze auto's zijn in 2018 bij Leenaerts in gebruik genomen, als vervanging van twee GINAF X4345-TSV's.

 


 

 


 

Loon- en Grondzetbedrijf Mechielsen uit Oldehove (Gr) rijdt sinds 2018 met deze fraaie Volvo FMX 8x6 WideSpread. Mechielsen heeft de vierasser van een haakarm-systeem van VDL laten voorzien wat de mogelijkheid om verschillende bakken te rijden, waaronder de op de foto geïnstalleerde Ruizeveld container-kipper.

 

 

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.