2014: een volledig nieuw type GINAF. De GINAF X6 5350 CTSE 10x6. Deze van Dirix uit Elsloo (Lim) is de tweede afgeleverde auto. Opvallend aan de auto is dat er gekozen is om de Gijsbertsen halfpipe kipper doormiddel van een afneembare mat te isoleren, allemaal in het kader van gewichtsbesparing.

 

 

 


 

De voorganger van de Euro 6 10x6'en, de GINAF X5350-TS wordt ook bij Dirix in meervoud ingezet. Deze auto valt op door zijn rondom grote wielen, iets wat je bij de X5350 niet heel vaak ziet. Dirix heeft er meerde in deze configuratie, de meeste met een ATM kipper.

 


 

 


 

 


 

 

 


 

Deze GINAF X5350-TS van Dirix heeft zijn eerste vijf jaren, 2010 tot 2015, bij Dietzenbacher uit Roggel in actie geweest.

 


 

 


 

Een bijzondere MAN TGS 10x8, deze auto van Dirix. Nieuw bij de firma gekomen in 2013 valt de auto op door de terugkeer van oude techniek, een dekzijl die de kipper afsluit inplaats van de milieukleppen die tegenwoordig de standaard zijn in de kipperwereld. Dirix heeft voor deze oplossing gekozen om gewicht te besparen. Ook de "matten" aan de zijkant van de kipperbak, de isolatie van de kipper, zijngebruikt ivm gewichtsbesparing.

 

 

 


 

Deze MAN TGA 10x8 is een tweedehandsje die in 2006 op de weg kwam, maar pas in 2013 bij Dirix aan het werk kwam. Hij was eerst van Kramer uit Andijk (NH).

 

 

 

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.