Twee dagen in dienst, nu al op foto. De nieuwe 10x8 IVECO Trakker van Zwama uit Grijpskerk gefotografeerd in de stad Groningen, september 2013.

 

De eerste door IVECO-Schouten gebouwde 10x8 Trakker met de nieuwe Trakker cabine. Net als de andere IVECO 10x8 van Zwama is de auto voorzien van een grote kipper van HYVA.

 

 

 


 

Soms komen ze mooi voor de lens: deze GINAF X4446-TS van Zwama uit Grijpskerk (Gr) staat te lossen bij Gruno Recycling in Groningen, terwijl de Volvo FH 10x8 kipper net het terrein op komt rijden en achteruit de weegbrug op rijdt.

 

Deze GINAF X4446-TS, BL-NX-50, is een van verscheidene GINAF's uit het diverse wagenpark van Zwama Grijpskerk.

 

 


 

 

 


 

De BL-NH-26 is het tweelingbroertje van de BL-NX-50, tevens een GINAF X4446-TS. Ze zijn van elkaar te onderscheiden door de meegespoten Multikappen en zijspiegels. De auto staat hier op het terrein van Gruno Recycling in Groningen.

 

 


 

Ook van Zwama is deze GINAF X4243-TS met containersysteem, voorzien van een hoge slaapcabine. Een unieke auto.

 


 

Terug in de tijd had reed deze GINAF G5450 10x8 kipper met Hyva kipper voor Zwama. Vol met asfalt staat de auto hier in 2006 bij de Asfaltproductie Westerbroek (APW) tussen Hoogezand en de stad Groningen.

 


 

De eerste auto van Zwama die ik op de foto zette in 2006, deze Terberg FL2000-WDG aan het werk in de wijk Vinkuizen in de stad Groningen. Prachtige auto op grote wielen en met een Gijsbertsen kipper met asfaltklep.

 


 

Dit is een van Zwama's nieuwere aanwinsten, een Volvo FH 10x4 waarbij de tussenas door Terberg is gemonteerd. De kipper is van Hyva en heeft een gigantische inhoud van 27,5 m3.

 

 

 


 

Deze 2 jaar oude (2010) IVECO Trakker 10x8 die door dealer Schouten is omgebouwd is de zwaarste auto van Zwama.

 

 


 

In 2014 heeft Zwama deze eerste generatie IVECO Trakker 10x8 erbij gekocht, een auto die eerder van Zeinstra uit Oudekerk a/d Amstel is geweest.

 

 

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.